Bir binanın depremde maruz kaldığı kuvvet, kendi ağırlığıyla doğru orantılıdır; bina ne kadar ağırsa sarsıntıdan o kadar etkilenir. Tuğla/bims asmolen ağırdır; EPS asmolen ise %98 hava yapısıyla çok hafiftir. Döşeme dolgusunu hafifletmek, betonarme iskelet üzerindeki ölü yükü ciddi biçimde azaltır.
Yapı hafifledikçe taşıyıcı sistemin taşıması gereken yük azalır; bu da demir ve beton tüketiminde tasarruf demektir. Asmolenin kendisi ucuz olmasa bile, toplam yapı maliyetini düşürür.
Hafif bloklar sahada kolay taşınır ve hızlı yerleştirilir; işçilik süresi ve maliyeti düşer, projeler daha çabuk ilerler.
Dolgu görevinin yanında katlar arası ısı kaybını ve gürültü geçişini azaltır; enerji maliyetlerine ve konfora katkı sağlar.

| Kriter | EPS Asmolen (SFT) | Tuğla / Bims |
|---|---|---|
| Ağırlık (ölü yük) | Çok düşük | Yüksek |
| Demir-beton tasarrufu | Sağlar | Sağlamaz |
| İşçilik hızı | Hızlı | Yavaş |
| Isı/ses yalıtımı | Yüksek | Orta/düşük |
Tuzla'daki tesisimizde projenize uygun ölçü ve yoğunlukta B1 sınıfı, belgeli EPS asmolen blokları üretiyoruz. Yapı denetim süreçlerine uygun ürünlerimizi tüm Türkiye'deki şantiyelere toptan sevk ediyoruz.
Hayır, asmolen dolgu malzemesidir; yükü betonarme nervür/kiriş sistemi taşır. EPS yalnızca hafif boşluk doldurma ve yalıtım görevi görür.
Yapı hafifledikçe demir ve beton ihtiyacı azalır; toplam yapı maliyetinde tasarruf elde edilir.
B1 sınıfı (zor alev alan) hammadde kullanıyoruz; yapı yönetmeliğinin aradığı güvenlik sınıfıdır.
Evet, proje detayınıza göre farklı ölçü ve yoğunlukta asmolen üretiyoruz.
Daha güvenli, daha ekonomik ve daha hızlı bir yapı için döşeme dolgusunu hafifletmek bugün standart. Projenize uygun asmolen çözümünü birlikte belirleyelim.